به گزارش مقاومتی نیوز مسئولین کشورها برای پایان دادن به مشکلات ناشی از کم آبی، راهکارهای مختلفی را با توجه به شرایط اقلیمی منطقه مورد نظر خود اتخاذ می کنند که یکی از مهمترین راهکارها شوری زدایی از آب دریا یا به اصطلاحِ دقیقتر شیرین سازی آب دریا است.
سهم دو درصدی ایران در شیرین سازی آب خلیج فارس
یکی از بهترین مناطق برای احداث نیروگاههای آب شیرین در ایران، خلیج فارس است که به گفته هدایت فهمی معاون مدیـر کل دفتر بـرنـامهریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو، سهم کشورمان در این حوزه در منطقه خلیج فارس حداکثر دو درصد است.
با وجود این که طبق برنامه ریزی ها، ظرفیت نمک زدایی از آب های شور و لَب شور در کشور تا پایان برنامه ششم باید به روزانه یک میلیون متر مکعب افزایش یابد اما هم اکنون این عملیات در ۲۰۰ هزار متر مکعب از این آبها صورت می گیرد.
استفاده از آب دریا جهت تامین آب شرب شهرهای ساحلی خوزستان
در همین خصوص صادق حقیقی پور مدیر عامل شرکت آبفای خوزستان در نشست با سرمایه گذاران هلندی که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط خشکسالی امسال و کاهش ۶۰ درصدی بارندگی، سیاستهای جدیدی برای تامین آب در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: بسیاری از شهرهای ما در خوزستان در نوار ساحلی قرار دارند و اکثر شهرها فاصله نزدیکی با دریا دارند و در تلاش هستیم از این ظرفیت برای تامین آب شرب با کیفیت استفاده کنیم.
حقیقی پور تصریح کرد: یکی از تفاهم نامههای مطرح شده شرکت آبفا خوزستان با سرمايه گذاران هلندی تامين آب شهرهای بندرامام، ماهشهر و هندیجان از منابع آبی دریا است.
وی با اشاره به مناقصه نصب آب شیرین کن در شهرهای آبادان و خرمشهر گفت: در حال برنامهریزی برای تامین ۳۰ درصد آب شهرها از طریق آب دریا هستیم و با توجه به افزایش ظرفیت آب شیرین کنها و مشکلات شهرهای آبادان و خرمشهر در تلاش هستيم مناقصه این پروژه را انجام دهیم تا عملیات اجرایی آن آغاز شود.[۱]
امید است با اجرای حداکثری عملیات شیرین سازی آب دریا در خلیج فارس علاوه بر تامین آب مناطق جنوبی و مرکزی کشور، بحران آب و مشکلات ناشی از آن در این مناطق حل شود.
پینوشت:
[۱] پایگاه خبری تحلیلی صدای فردا کد خبر: ۶۵۴۴